Despre eveniment

Diplomația și geopolitica sportului

Dezvoltarea diplomației sportive reprezintă o componentă importantă pentru diplomația publică și culturală a României, inclusiv prin intermediul continuării și aprofundării dialogului între partenerii instituționali din domeniile diplomatic și sportiv.

Astfel, în perioada 28 iunie și 1 iulie 2021, va avea loc prima ediție a cursului „Diplomația și geopolitica sportului”, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Institutul Sportiv Român, ca o dovadă a preocupării constante a acestora pentru schimbul de idei și experiență între mediul diplomatic și cel sportiv, respectiv între mediul instituțional și cel asociativ.

Inițiativa urmărește promovarea valorilor sportive universale și a spiritului olimpismului, care au conferit sportului, în mod tradițional, un rol privilegiat de unificator global.

Rolul sportivilor de performanță este inclusiv de a fi ambasadori pentru țara lor, pentru cultura căreia aparțin sau cu care se identifică și contribuie astfel la completarea activității diplomatice în sens clasic, de promovare a imaginii și intereselor țării noastre.

Mai mult, în contextul regândirii modelelor la nivel macro și micro – de la diplomație, economie, la sport și viața de zi cu zi – , sportului îi este adăugată o nouă dimensiune, aceea de instrument în consolidarea rezilienței societale.

După experiența izolării sociale inimaginabile înainte de declanșarea crizei, cu majoritatea marilor evenimente sportive amânate, cursul „Diplomația și geopolitica sportului” celebrează simbolic energia și spiritul fair play caracteristice pentru două competiții sportive desfășurate în vara acestui an: Jocurile Olimpice de la Tokyo, respectiv UEFA EURO 2020.

***

Organizat în format cu participare hibridă, de-a lungul a patru zile, cursul va aborda opt tematici relevante pentru tema diplomației prin sport, iar prelegerile vor fi susținute de reprezentanți ai mediului diplomatic, ai mediului sportiv și asociativ.

Programul se adresează unui număr de 40 de reprezentanți ai federațiilor sportive, ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român și ai Ministerului Afacerilor Externe implicați în proiecte și inițiative de cooperare sportivă internațională, facilitând o mai bună înțelegere a mijloacelor și instrumentelor diplomației sportive.

Înscrierea participanților va avea loc în perioada 14-23 iunie 2021, online, prin completarea formularului disponibil aici. În măsura în care solicitările de înscriere depășesc numărul maxim de participanți, echipa de organizare va evalua candidaturile primite, pe baza CV-urilor și a motivației de participare. Persoanele selectate vor fi anunțate până la data de 25 iunie (inclusiv).

Evaluarea finală va fi susținută online, pe 2 iulie 2021.

Locație

București, Ministerul Afacerilor Externe

Data

28 Iunie - 1 Iulie

Time is running out

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante. Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est.

Timpul de înscriere a expirat.

00
Zile
00
Ore
00
Minute
00
Secunde
PARTICIPĂ LA EVENIMENT

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Timpul de înscriere a expirat.

    • Nume si prenume


    • Adresa de email


    • Instituție / Asociație


    • Încarcă CV-ul
    • Scrisoare de intenție